Treballs realitzats

Febrer de 2020. Control arqueològic de les obres de la Fase 2 del Reg de Peramola (Alt Urgell), per encàrrec de la UTE-Peramola (USEPSA-IDECONSA), promogudes per la Confederación Hidrográfica del Ebro.

Setembre de 2019. Codirecció de l'inventari del conjunt de gravats rupestres del Solà de Saurí, a la Vall d'Àssua (Pallars Sobirà). Encàrrec del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya al GAAM-UAB-CSIC.

De juliol a agost de 2019. Direcció de l'excavació preventiva de la necròpoli medieval de Sant Climent de Pal (Andorra), per encàrrec del Ministeri de Cultura del Govern d'Andorra.

Desembre de 2018. Tècnic arqueòleg contractat per l'empresa EINA SL, en l'excavació preventiva d'un magatzem soterrat d'una de les parades del Mercat de la Boqueria de Barcelona.

Setembre de 2018. Peritatge i estudi patrimonial del soterrani del Museu Diocesà d'Urgell, situat a l'antiga Casa del Deganat (Immoble incoat BCIN), per encàrrec del Bisbat d'Urgell.

De gener a desembre de 2018. Membre de l'equip redactor de la UAB del Pla de Conservació de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, bé immoble d'interès cultural-paisatge cultural d'Andorra, inscrit en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Encàrrec efectuat per la Comissió de Gestió de la VMPC.

Maig de 2018. Direcció de l'excavació d'urgència de les restes d'un forn de terrissaire del tipus "moruny" o àrab, d'època contemporània, a Sant Julià de Lòria (Andorra). Encàrrec efectuat pel Ministeri de Cultura del Govern d'Andorra.

D'octubre a desembre de 2017 i de novembre a desembre de 2017-2018. Codirecció de les dues campanyes d'excavació arqueològica, consolidació i posada en valor del jaciment de les "Trinxeres de la Guerra Civil del bosc de Sant Miquel" (IPAC 20940), a Abrera (Baix Llobregat, Barcelona). Encàrrec efectuat per l'Ajuntament d'Abrera.

2017-2018. Gestió i actualització de l'Inventari del Patrimoni Arqueològic de la ciutat de Tarragona, per encàrrec del Servei de Suport Tècnic i Inventari de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

De juliol a agost de 2017. Control i seguiment arqueològic de les obres d'instal.lació de la canonada d'impulsió del Reg de Peramola i la construcció de l'estació de bombeig, per encàrrec de l'empresa Construcciones Blaslo SL, adjudicatària d'aquests treballs que formen part de la FASE 1 del Projecte actualitzat de la xarxa primària dels regs de l'entorn de l'embassament de Rialb, promogut per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Juny de 2016. Coordinació del control i seguiment arqueològic dut a terme per part de l'arqueòleg Walter Alegria (Walvia) de les obres de consolidació i restauració de les cobertes del cimbori, absis i pietat, i ales nord, est i oest del claustre de la catedral de Santa Maria d'Urgell (La Seu d'Urgell), promogudes pel Bisbat d'Urgell i l'Instituto del Patrimonio Cultural de España. Els treballs de control arqueològic foren encarregats per l'empresa URCOTEX Immobiliària S.L., adjudicatària de les obres.

Juny de 2016. Suport tècnic especialitzat en l'excavació arqueològica de diagnosi del jaciment romà d'alçada de Prat Llong (TM Tuixent-La Vansa, Alt Urgell), sota la direcció de l'arqueòleg Joan Oller, i en el marc del Projecte Integral de Recerca Arqueològica: Paisatge i Territori a la Cerdanya Antiga (PATCA), pel període 2014-2017, que dirigeix el Professor Oriol Olesti Vila, Professor Titular a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Juny a desembre de 2016. Becari del Servei de Suport Tècnic i Inventari de la Direcció General d'Arxius, biblioteques, Museus i patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, realitzant tasques de tractament i actualització de la base de dades de l'Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya (IPAC).

2015. Tècnic en la IX campanya d'excavació del jaciment arqueològic medieval de la Roureda de la Margineda (Andorra), promoguda per Molines Patrimoni, propietària del jaciment, i sota la direcció de l'arqueòleg Walter Alegria (Walvia arqueologia i restauració).

Febrer de 2015. Direcció de la intervenció arqueològica preventiva al soterrani de la finca de Cal Cosp (Carrer Major 9, de la Seu d'Urgell). Sota l'antic Portal d'Andorra, del segle XIII. Encàrrec efectuat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

2015. Estudi arqueològic i topogràfic de les muralles de La Seu d'Urgell, per encarrec de l'Ajuntament d'aquesta ciutat, en el marc del projecte de "Valorització patrimonial del centre històric de La Seu d'Urgell. Pati Palau, i fortificacions medievals", impulsat pel mateix consistori.

2015. Estudi dels artefactes macrolítics dels jaciments arqueològics del Camp del Colomer, Carrer Llinars 28 i Feixa del Moro a Juberri (Sant Julià de Lòria, Andorra), per la realització d'una monografia sobre aquests jaciments neolítics, produïda i editada pel Ministeri de Cultura d'Andorra.

2014. Coodirecció de la campanya de prospecció arqueològica d'alta muntanya al sector de la Coma del Forat (Ordino, Andorra), en el marc del projecte "Estudi diacrònic de la ocupació humana a l'alta i la mitja muntanya del sector septentrional de la parròquia d'Ordino", promogut pel Departament de Patrimoni Cultural del Govern d'Andorra i l'Honorable Comú d'Ordino.

2013-2015. Codirecció del projecte de recerca arqueològica "Aproximació a les dinàmiques d'ocupació del territori i l'establiment de xarxes de contacte i intercanvi de les societat prehistòriques a les serres exteriors pirinenques de l'Alt Urgell. Els casos de la Serra d'Aubenç i Roc de Cogul, i Serra de Turp i Mora Condal-Valldan (TM de Peramola, Bassella, Oliana i Coll de Nargó)". Impulsat pel Grup d'Arqueologia de Peramola.

2013. Direcció de la intervenció arqueològica preventiva a l'àntic monestir benedictí de Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall (TM de les Valls de Valira, Alt Urgell), en motiu de les obres de restauració d'aquest antic cenobi, promogudes pel Bisbat d'Urgell, i en el marc del marc del Programa Romànic Obert.

2013. Tècnic en la VII campanya d'excavacions arqueològiques al jaciment medieval de la Roureda de la Margineda (Santa Coloma, Andorra), promoguda per Molines Patrimoni, propietària del jaciment, i dirigida per l'arqueòleg Àlex Vidal, tècnic del Servei de Patrimoni Cultural d'Andorra. 

2013-2015. Responsable de l'elaboració d'una estratègia de promoció dels productes locals del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Una actuació per posar en valor part del patrimoni immaterial del territori del segon parc natural més extens de Catalunya, i relacionar els productes locals i artesans que s'hi elaboren amb la qualitat territorial d'aquest important espai natural protegit. Es va editar un catàleg de productors i productores artesans del parc natural, que l'any 2015 s'ha ampliat amb 60 participants, i s'ha fet un pas més, creant un Catàleg d’experiències de descoberta dels productes locals del Parc Natural del Cadí-Moixeró. L’objectiu d'aquesta darrera iniciativa és impulsar l’oferta d’experiències de visita i descoberta dels productes locals, la seva elaboració i la feina que hi ha al darrera, però també amb l’objectiu de consolidar la dinàmica de col·laboració i involucrant directament al sector turístic.

2012-2015. Responsable tècnic de l'elaboració d’una estratègia de col.laboració estable entre els Museus de Territori i Societat i els parcs i paratges naturals de Catalunya. Encàrrec efectuat per la Xarxa de Museus d'Etnologia de Cataluna, amb el suport del Servei de Museus del Departament de Cultura de la Generalitat.

2012-2014. Assistència tècnica especialitzada al Servei de Recerca Històrica del Patrimoni Cultural d'Andorra per la realització de prospeccions arqueològiques en alta muntanya, i l'inventari patrimonial de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Bé Immoble d'Interès Cultural declarat en la categoria de "Paisatge cultural", inscrit a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO.

2012. Elaboració i redacció de la memòria valorada de L'Espai del Ferro. Centre formatiu i d'interpretació del ferro i la forja dels Pirineus. Projectat al nucli d'Ainet de Besan, a la Vall Ferrera (Pallars Sobirà). Encàrrec efectuat per l'Ajuntament d'Alins.

2012. Reproducció del brocal d'accés d'una mina de ferro de la Vall Ferrera, en el marc del projecte "Boscos de Ferro", duta a terme conjuntament amb els companys d'Artifex crpa. Encàrrec efectuat per la Direcció General Energia, Mines i Seguretat Industrial del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

 

Imatges

2012-2013. Formador en temes de patrimoni arqueològic i cultural en els Cursos de Guies Interpretadors del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

2010-2011. Elaboració i planificació del projecte "Boscos de Ferro", per la valoració turística dels recursos patrimonials i arqueològics de la Vall Ferrera (TM d'Alins, Pallars Sobirà), relacionats amb l'antiga activitat siderúrgica de la vall, i redacció i coordinació del pla d'actuació inicial del projecte, els anys 2010 i 2011.

 

Imatges

2008. Elaboració de l’informe tècnic preceptiu per la declaració BCIL del jaciment arqueològic de Santa Creu de Llagunes (TM Soriguera, Pallars Sobirà), per encàrrec de l'Ajuntament de Soriguera.

2006. Coautor d'un dictamen tècnic de gestió i patrimonial del jaciment arqueològic de Santa Creu de Llagunes (Soriguera, Pallars Sobirà), per encàrrec del Parc Natural de l'Alt Pirineu. 

2004-2007. Col.laboració en l'inventari dels recursos patrimonials i arqueològics del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Sota la direcció del Dr. Ermengol Gassiot (Dept. de Prehistòria de la UAB).

2003-2004. Col.laboració en l'inventari dels recursos patrimonials i arqueològics del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Sota la direcció del Dr. Ermengol Gassiot (Dept. de Prehistòria de la UAB).